Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

 

Την Τετάρτη, 22/3 βρεθήκαμε στη μαθητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας με αίτημα να πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις των Πανελληνίων. Καθώς το αίτημα αυτό έχει ήδη καλυφθεί σύμφωνα με νέα θέσπιση του Υπουργείου και επιλέγοντας να αναφερθούμε σε πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη μαθητική κοινότητα μοιράσαμε κείμενα με σκοπό την ενημέρωση/αντιπληροφόρηση της μαθητικής κοινότητας για το θέμα του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Η παρουσία της ΚΝΕ έγινε απευθείας αισθητή καθώς ανέμιζαν οι σημαίες του Μ.Α.Σ. και κυκλοφορούσε ο Ριζοσπάστης. Η κατάσταση εξελίχθηκε με το παραδοσιακό καπέλωμα της συγκέντρωσης από ΚΝΕ με τους γνωστού πλέον φοιτητές καθοδηγητές να κατευθύνουν τη πλήθος των μαθητών φωνάζοντας απ’ τις ντουντούκες. Το ΣΑΣΑ (Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας) που ανεβάζει τα καλέσματα στο ‘’mathites.gr’’ , το υποτιθέμενα απαλλαγμένο από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, είναι στην πραγματικότητα ακριβώς το αντίθετο, καθώς αποτελεί εργαλείο της ΚΝΕ για να οργανώνει και να κατεβαίνει σε πορείες/συγκεντρώσεις πανηγυράκια χωρίς ουσιαστικά αιτήματα και διεκδικήσεις όπως αυτή με σκοπό τον συνεχή προσηλυτισμό και την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών της συμφερόντων.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη συγκέντρωση η κυρίαρχη ως τώρα δύναμη της ΚΝΕ και των παρατρεχάμενων μαθητών είχε να αντιμετωπίσει έναν ”άξιο” αντίπαλο στη μάχη για την κομματικοποίηση και κηδεμόνευση του μαθητικού συνόλου ο οποίος ήταν το ΝΑΡ. Το ΝΑΡ, αν και δεν έχει την ίδια επιρροή με την ΚΝΕ έχει παρουσιάσει και αυτό κηδεμονευτικές συμπεριφορές και έχει σημειώσει προσπάθειες καπελώματος .Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε πως οι προσπάθειες αυτές έφτασαν σε σημείο ΝΑΡίτης φοιτητής να φωνάζει επιτακτικά σε μαθητή της συγκέντρωσης πως επειδή είναι ηλίθιοι θα τους πουν αυτοί τι θα κάνουν (δηλ. οι ΝΑΡίτες), χωρίς καμία ντροπή, ανοιχτά στον κόσμο της συγκέντρωσης. Τα ίδια πρόσωπα με ίδια στάση είχαμε εντοπίσει και στην πορεία στις 6/3.Μία πορεία συντονισμένη από ανεξάρτητους μαθητές ως αντίδραση στην καθοδηγούμενη από την ΚΝΕ πολιτική δράση του ΣΑΣΑ, η οποία πορεία τελικά δεν διέφερε πολύ από εκείνο Adult Games στο οποίο αντιτασσόταν. Σοβαρά αιτήματα σχεδόν ανύπαρκτα και απολιτικά γελοία συνθήματα ήταν αυτά που χαρακτήρισαν την κατάσταση. Ταυτόχρονα παρατηρήθηκαν συμπεριφορές από αριστερούς μαθητές/φοιτητές που προσπαθούσαν να πείσουν την υπόλοιπη πορεία να παραμερίσει το μοναδικό αναρχικό μπλόκ – αυτό της ΣΜΑ/Α- και να συνεχίσει χωρίς αυτό. Παρατηρήθηκαν ακόμη έως και καθηγητές να απομακρύνουν τους μαθητές από τους ‘’κακούς’’ αναρχικούς για να τους προστατέψουν, priligy uk.

Η έχθρα των δύο παρατάξεων πήρε άλλες διαστάσεις επιβεβαιώνοντας τις τραμπούκικες διαθέσεις και των δύο με την επίθεση ΚΝΙΤΩΝ στα φοιτητικά σχήματα ΕΑΑΚ του Φυσικού, του ΕΜΠ και ΣΕΜΦΕ την επόμενη ακριβώς μέρα από την συγκέντρωση στις 22/3, οι οποίοι τραμπούκοι της ΚΝΕ πήραν και ανάλογη απάντηση από τους παρόμοιας λογικής ΕΑΑΚΙΤΕΣ. Η επίθεση αυτή έγινε από πολυάριθμες ομάδες ανθρώπων της ΚΝΕ οι οποίοι ήταν μάλιστα εξοπλισμένοι με λοστάρια και είχαν ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις αφού έγιναν αναφορές μέχρι και για ψειρίσματα πορτοφολιών και κλειδιών. Όλα τα παραπάνω περιγράφουν μία τραγικότατη κατάσταση κατά την οποία οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις δίνουν μάχη πάνω απ ’το νεκρό πτώμα του μαθητικού κινήματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΩΝ

Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΗ ΜΑΖΑ ΠΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Μαθητών/Μαθητριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *