Συνθήματα για προσφυγικό/μεταναστευτικό

 

Στο διάστημα των τελευταίων ημερών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες παρεμβάσεις σε πολλά σχολεία διαφόρων γειτονιών της Αθήνας,με σπρεϋ και στένσιλ, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους/στις μετανάστες/στριες και πρόσφυγες και ως προσπάθεια αντιπληροφόρησης των συμμαθητών/τριών μας πάνω στο θέμα αυτό και τις διάφορες πτυχές του, που προφανώς αποσιωπούνται εντελώς από τα <<ευαίσθητα>> ΜΜΕ.

 

Γράφτηκαν συνθήματα ενάντια στα κράτη-έθνη, τα σύνορα  και τις πολιτικές, αυτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ευθύνονται για τον θάνατο χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, στο Αιγαίο, στον Εύρο, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Ακόμη, γράφτηκαν συνθήματα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ονομάζονται κέντρα κράτησης/φιλοξενίας και για τους μετανάστες/πρόσφυγες που εξεγείρονται μέσα σε αυτά.

 

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα ντόπια αφεντικά, τα οποία καλλιεργούν συστηματικά για δικό τους όφελος τον ρατσισμό ενάντια στους ξένους εργάτες, ενώ παράλληλα (υπερ)εκμεταλλεύονται αυτούς και τις οικογένειες τους στις χείριστες εργασιακές συνθήκες (π.χ. Μανωλάδα). Πολλές φορές χρησιμοποιούν ακόμα και αυτούς τους μετανάστες/πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα στα κέντρα κράτησης/φιλοξενίας, επιστρέφοντας τους  όταν τελειώσουν την εργασία τους, γεγονός που αποδεικνύει την αρίστη συνεργασία αφεντικών-μπάτσων-κράτους στο δουλεμπορικό αυτό σύστημα.

 

Τέλος θεωρούμε σκόπιμη την σύνδεση θεμάτων όπως αυτό με τις φασιστικές ομάδες, που φυσικά ευθύνονται για αμέτρητα περιστατικά τραμπουκισμών, ξυλοδαρμών, καταστροφών περιουσιών, ακόμα και δολοφονιών μεταναστών και προσφύγων, αλλά και με την μαχητική στάση που πρέπει να κρατάμε απέναντι τους, στους δρόμους, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές μας. where to buy cbd

 

Το κίνημα αλληλεγγύης στους μετανάστες/πρόσφυγες,που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την χώρα,είναι σίγουρα ελπιδοφόρο.Στεγαστικές καταλήψεις,συλλογικές κουζίνες,συλλογές τροφίμων,ρούχων και φαρμάκων,εθελοντικές ομάδες παροχής πρώτων βοηθειών, μα και αυθόρμητες κινήσεις, συνθέτουν το πλέγμα της ταξικής/κοινωνικής αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, και γι’ αυτό κράτος-φασίστες-αφεντικά-ΜΚΟ το λοιδορούν, το χτυπούν και το παρεμποδίζουν.

 

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ-ΦΡΑΧΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *